torstai 22. elokuuta 2019

Kolme kiinnostavaa tunnelmataulua

Nämä moodboardit toteutimme yhdessä ja jaoimme työvaiheet kaikkien kesken.


Oranssi On Uusi Musta


Valmis moodboard - Oranssi on uusi musta

Moodboardin aihe oli vapaasti tulkittava ja päätimme lähestyä sitä sisustamisen näkökulmasta. Valitsimme keittiön, olohuoneen ja vessan, väreiksi oranssia, vihreää ja sinistä boheemilla ja retrolla tyylillä. Halusimme tavoitella maanläheistä mutta lämmintä ja piristävää tunnelmaa sekä yhteneväisyyttä kuvien välillä.

Valitsimme kuvat yhdessä yhteisestä pinterest-taulusta ja sommittelimme canvalla mieleisen taulun. Lisää tämän taulun työvaiheista.Kurinalainen Tunnelmoija

Valmis Moodboard - Kurinalainen Tunnelmoija


Aihe 'Kurinalainen Tunnelmoija' tuntui ristiriitaiselta ja hankalalta. Tulkitsimme tyyliä vanhanaikaiseksi, hillityksi ja siistiksi. Koska halusimme käyttää muitakin tekniikoita kuin pelkkää canvaa, valitsimme tämän taulun tekemiseen leikkaa&liimaa- tekniikan. Löysimme ensiksi kuvat kolmesta naisesta ja lähdimme näiden kuvien värimaailman ympärille luomaan pohjaa.

Aikataulutus oli kaikkien moodboardien kanssa hankalin osuus, koska luulimme että aikaa suunnitteluun olisi enemmän. Jäimme ehkä liiaksi kiinni yksityiskohtiin ja täydellisyyden tavoitteluun.
2 pääväriä, 1 tehosteväri

Valmis Moodboard - 2 pääväriä ja 1 tehosteväri (musta, kultainen ja valkoinen)Tähän tauluun harjoittelimme ajankäytöllistä tehokkuutta. Haimme materiaalinäytepaloja yläkerrasta ja muuta rekvisiittaa luokan komerosta. Aluksi mustan ja valkoisen piti olla pääväreinä ja kultaisen tehostevärinä, mutta muutimme valkoisen tehosteväriksi.

Minulle kameran käyttö oli tutumpaa, joten annoin Elman ja Saran päättää tauluun tulevat elementit, jonka jälkeen minä otin ja muokkasin kuvat. Emme käyttäneet juurikaan suunnitteluun muuta aikaa kuin mitä olimme jo tunnilla valmiiksi oppineet vaan lähdimme suoraan lennosta rakentamaan taulua vastaan tulevista tavaroista.1 kommentti: