tiistai 17. syyskuuta 2019

Habitare 2019 Helsinki

Habitare on vuosittain Helsingissä järjestettävä Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma.


Mieleenpainuvimmat esillepanot ja messuosastotYksi suosikeistani oli tämä merellinen seinä.


Keramiikkataiteilija ja muotoilija Anni Paunila ja lasitaiteilija Marja Hepo-aho ovat toteuttaneet yksilölliset veistokset materiaalien vuorovaikutusta korostaen.

"Teokset ovat syntyneet keramiikasta käsinrakentamalla ja useita lasitepintoja yhdistelemällä, lasiosat ovat vapaasti puhallettuja sekä osittain lampputyönä toteutettuja. Teokset toimivat itsenäisinä veistoksina sekä suurina kokonaisuuksina. " -  Kasvisto – näytteitä löytöretkiltä

Wood Mind

"
Olemme kaksi huonekalupuuseppää, elämän kyltymättömiä fiilistelijöitä ja intohimoisia käsityöläisiä." - Jenna&Janne AaronenTämä oli oma suosikkini kaikista. Päällimmäisenä fiiliksenä jäi hygge; mukavuudenhaluista, pehmeää ja rentoa. Mutta ennenkaikkea mieleen painui itselle tärkeitä elementtejä kuten kulmikkaan ja pyöreän muodon yhdistäminen, vaalea ja musta, kristallit, kuivakukat ja kaktukset. Minulle messuosastossa oli kyse hyvän energian vetovoimasta ja jopa spirituaalisesta hyvinvoinnista.


Suomalainen designalan yritys, Woodio, valmistaa suomalaisesta haapapuusta, tummumattomasta hakkeesta ja luonnollisesta sideaineesta kylpyhuonetuotteita.Suolasaippuan esillepanoon oltiin lisätty käyttöyhteystuotteeksi muunmuassa merisuolaa ja koralli.


Grafiikkaa, joka jäi mieleenTämä oli Nuppu Print Company:lta lempi piirrokseni.
"Nuppu Print Company on toteutunut unelma kauniista arjesta ja sen pienistä onnenhetkistä – kankaista, paperituotteista ja asusteista. Kuosimme ovat käsin maalattuja ja Suomessa suunniteltuja. Teetämme kaiken niin ekologisesti ja niin lähellä kuin mahdollista." - nuppuprint"Daydreams, flowers and fairytales" kuvastaa mielestäni myös itseäni. Käyntikorttien kultapainatus korostaa piirroksia hyvin.

Ihanimmat posti- ja käyntikortit Habitaresta


Kiinnostavia väriyhdistelmiä

Päivän päätteeksi lähdin Habitaresta kiertämään Helsinkiä ja kuvasin itselle mielenkiintoisia asioita.

Habitaresta ostin itselleni kaksi pientä muistivihkoa ja luonnollisista aineista tehdyn palasaippuan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti