sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Veturitalli - Alexander Reichstein
   
"Salon taidemuseo Veturitallissa on esillä 21.9.2019-12.1.2020 taiteilija Alexander Reichsteinin ainutlaatuinen, moniaistisen taidekokemuksen tarjoava näyttely Ajan myötä. Reichstein rakentaa Salon taidemuseon saleihin viisi erilaista todellisuutta, joiden teemat käsittelevät olevaa ja mennyttä ympärillämme."  - Salontaidemuseo.fi
Yhdessä salissa oli esillä pyöriteltäviä, vanhoja, eri kulttuurien kalentereita. Mieleeni jäi erityisesti 1200-luvun keskiaikainen kalenteri (oik.ylä). Myöskin kattoon oli ripustettu iso lakana, jossa näkyi tähtikuvioita. Se oli ehdottomasti oma suosikkini.
Installaatio "He olivat täällä" herättää henkiin pimeässä hohtavia hahmoja 1600-luvulta 1900-luvun alkuun asti. 
Kuva Verkkoinstallaatiosta ArkipelagoMyös museoyleisö sai osallistua Reichsteinin näyttelyyn kun Veturitalli kuulutti toukokuussa ottavansa vastaan kirjoja tulevaan teokseen, Poistettu. Huoneesta löytyi kirjoista tehty labyrintti sekä muita installaatioita. 
"Lahjoituksena saatujen tuhansien niteiden valtava vyöry ylitti odotukset herättäen samalla kysymyksen kirjan ja tiedon säilyttämisen tai merkityksen katoavuudesta."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti