maanantai 16. maaliskuuta 2020

Vinkkejä puhelimella valokuvan muokkaukseen

Apuruudukko näkyviin Iphonen kameralle


Ruudukko auttaa pitämään kuvassa linjat suorina ja hahmottamaan kuva-alan käyttöä. Kolmasosa säännön käyttö on helpompaa ruudukon avulla jo kuvaa ottaessa.


Asetukset -> Kamera -> Ruudukko-painike vihreäksiNäin ruudukon pitäisi näkyä kamerassa!


Kuvan muokkausOmat suosikki kuvankäsittelyohjelmat puhelimessani:


Lightroom


Lightroomilla on helppo muokata perusjutut kuvassa. Valoja, varjoja, terävyyttä, värien syvyyksiä. Itse olen käyttänyt enemmän PS Expressiä näissä jutuissa, mutta molemmat toimivat hyvin. Raw kuvien muokkaamiseen Lightroom on hyödyllinen.
Muokkaamaton ja Lightroomilla muokattu kuva


PS Express


Tämä on itselläni ollut tähän asti käytetyin sovellus kuvan muokkaamiseen. Olen kokenut sen käyttöjärjestelmän helpoimmaksi. Perusjuttujen lisäksi sovellus tarjoaa muutamia valmiita filttereitä ja teksti- sekä efektiominaisuuksia. 

Muokkaamaton ja PS Expressillä muokattu kuvaVSCOVsco tarjoaa visuaalisesti värejä korostavia filttereitä, mutta olen kokenut sen joskus huonontavan vähän kuvan laatua.

PicsArt


PicsArtista löytyy myös perusjutut, rajaus, saturaatio, kontrasti, terävyys yms mutta myös paljon muuta. Itse käytän esimerkiksi paljon PicsArtin kollaasipohjia. Kaikki tämän blogipostauksen kollaasit on tehty PicsArtilla. Sovellus tarjoaa paljon filttereitä, piirto-ominaisuuden, tarroja, kuvamanipulaatio mahdollisuuden, eli luovia vaihtoehtoja täynnä. 


Kollaasin tekoa

Piirsin kohokohdatEi kommentteja:

Lähetä kommentti