torstai 21. huhtikuuta 2022

Julkisivukuvia ilmoitusmyyntiä varten


Otin Salonjokilaaksolle keskustan ja Meriniityn alueelta yrityksistä julkisivukuvia ilmoitusmyyntiä varten.  Kuvien käyttötarkoitus olisi hahmottaa alueen yrityksiä ja niiden sijaintia, eikä tulla käyttökuviksi esim. lehteen. Pääpaino olikin kehittää kuvista selkeä ja helposti koneelta löydettävä kokonaisuus. Mm. kuvien ja kansioiden nimeäminen fiksusti oli pääpainoisesti tärkeämpää kuin itse kuvien laatu.

Tämän lisäksi otin muutamia kuvituskuvia yleisistä paikoista, kirkosta, sairaalasta, veturitallista jne. 




Kuvien ottaminen kuitenkin viivästyi, koska viikon ajan satoi lunta. Olin suunnitellut ja aikatauluttanut viikon kuvaamiseni ja muut työt, mutta joskus mennään säiden armoilla. Tämä kuitenkin johti siihen, että sain otettua esimerkiksi kirkosta vähän talvisemman ja keväisemmän kuvan. 






Julkisivukuvien ottamisessa minun piti ottaa huomioon milloin ja millä tavalla ottaisin kuvat. Keskustan alueella oli helppo kävellä ympäriinsä kameran kanssa, mutta meriniityssä päätin ottaa autosta käsin kuvat. Koska kuvat eivät tulisi mihinkään julkiseen käyttöön niin ei laadunkaan tarvinnut olla huippuluokkaa. 

Suunnittelin kuvauksen niin, että ajoin itse aikaisempana päivänä meriniityn läpi ja mietin valmiiksi järkevimmän ajoreitin. Seuraavana päivänä ystäväni kuljetti minua suunnitellusti ja minä otin kuvia autosta käsin. Valitsin ajankohdaksi illan, jotta alueella olisi mahdollisimman vähän liikennettä eikä hidastelumme haittaisi ketään. 





Kuvien läpi käymisen jälkeen nimesin kuvat yrityksen nimen ja osoitteen perusteella. Jokaisen yrityksen kohdalla etsin googlesta osoitteen, tässä tietysti meni myös oma aikansa. Meriniityn ja keskustan yritykset laitoin omiin kansioihinsa ja kuvituskuvat omaansa. 





Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Close-ups with Claudia
Maira Gall